KÖNYVBEMUTATÓ

KÖNYVBEMUTATÓ

2023. május 16-án mutatták be Kövecsesné dr. Gősi Viktória legújabb könyvét a Széchenyi Egyetemen, ahol a szerzővel Egyesületünk elnöke, L.Stipkovits Erika beszélgetett.

TANÍTÁS-TANULÁS a digitális korban

A könyv egy hiánypótló alkotás, ami utat mutat a 21. században gyermeket nevelők számára. Egy olyan korban, ahol a technika által nap, mint nap változik a világ, s számtalan új kihívással néznek szembe nem csupán a szülők, de a pedagógusok is.

Abban a korban, ahol állandó jelleggel rengeteg inger éri idegrendszerünket. A digitális világ érzékszervekre ható negatív tényezőivel már számos kutatás foglalkozott az elmúlt években, mára pedig eljutottunk oda, hogy a digitalizáció megnövekedett mértéke miatt, nem volt soha ekkora jelentősége az érzelmi intelligencia fejlesztésének, mint most. A beszélgetés során elhangzott az is, hogy nem a digitalizáció ellen kell harcolni, hanem megtanulni és megtanítani olyan dolgokra használni ezt a világot, hogy annak értéke legyen.

A könyv szerzője 2017-től a Személyiségfejlesztő Akadémia oktatója is, tehát a személyiségfejlesztő szakemberek is nagyon sokat kaptak és kapnak Viki tudásából, hogy aztán különféle csoportoknál kamatoztathassák a kooperatív technikákat és egyéb módszertani eszközöket is.

A könyv egy újabb bizonyíték arra, hogy hatalmas szükség van az érzelmi intelligencia fejlesztésére, ezáltal a személyiségfejlesztő szakemberekre is.